dyslexi   fallerejblogg

dyslexi fallerejblogg

Gunillas åsikter

- Välkommen!

föräldrar = allmänhet

skolaPosted by Gunilla Thursday, June 04 2009 13:15:54

Citerar en artikel i SDS, skriven av Jessica Ziegerer.

"Föräldrar får inte vara i skolan när de vill. Det säger Skolinspektionen med anledning av hur föräldrar bevakade sina barn på Sandeplanskolan i Höllviken i januari.
Föräldrar anmälde skolan för att de var upprörda över hur skolan agerat när två pojkar i klassen misstänktes för övergrepp. De var kritiska mot att de inte fick information. De var så oroliga att de först kände sig tvingade att hålla barnen hemma och sedan följa med barnen till skolan.
Skolan har hela tiden hävdat att den gjort vad som krävts.
Skolinspektionen gör ingen bedömning av om skolan eller föräldrarna gjort fel. men i beslutet konstateras att föräldrar inte ska tro att de får vara i skolan när de vill.
- Vi vill framhålla att skolan inte är en allmän plats där det går att vistas efter eget gottfinnande. Skolan har rätt att fastställa när och hur allmänheten får vistas på skolan, säger Magdalena Kocan, undervisningsråd på Skolinspektionen."

Jag tänker inte ha synpunkter på alla turerna kring skolan i Höllviken, det är det så många andra som har.
MEN, sedan när blev föräldrar = allmänhet i skolsammanhang?

Det är ju fullkomligt absurt! Överför resonemanget till sjukvården och anhöriga...
vi kan inte ha allmänheten springande här på våra vårdavdelningar hur som helst...

Skolan borde väl uppmuntra till föräldranärvaro och kommunikation mellan hem och skola, eller är det så att "skolan vet bäst" och att föräldrar såväl som allmänhet helst ska hålla sig borta och inte lägga sig i vad experterna och pedagogerna håller på med.

Gunilla

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Duritzan Tuesday, June 16 2009 12:32:20

Som f.d. lärare har jag alltid välkomnat föräldrarna till skolan. Men just i Skåne upplevde jag att det fanns ett motstånd mot detta. Jag tjänstgjorde ht 89 - ht 90 i en sydskånsk skola där man FORTFARANDE hade åhörardagar! En mamma som var artist och var på turné just då ringde och frågade om hon kunde få komma en annan dag. Svaret blev att hon skulle inte tro att det gällde särskilda regler för henne bara för att hon var kändis!! Då jag alltid känt starkt för mina elever brukar jag säga till föräldrarna att "vi har ju barn ihop" just för att markera det ansvar vi DELAR för barnens bästa.