dyslexi   fallerejblogg

dyslexi fallerejblogg

Gunillas åsikter

- Välkommen!

dessa djur

PersonligtPosted by Gunilla Thursday, October 15 2009 23:50:36

Detta är en scouthund.

I familjen har vi haft allehanda djur, flera marsvin av olika sort och kön, flera råttor några av dem agilityråttor, en tam kaja, en ringduva som inte ens fått fjädrar när vi räddade honom, hundar, fiskar och jag vet inte vad.

Duvan som fick heta Sven växte upp till en stor o ståtlig duva som nu förhoppningsvis lever och frodas här i närheten. Som minne av honom har vi fortfarande kvar ungefär 50 kilo duv- och hönsfoder som småfåglarna får mumsa på vintertid. Den sista råttan - Stig - lämnade oss i våras och marsvinet Ture som nästan hann fylla 7 år år gick också bort i samma veva. Guldfiskar hade vi när barnen var mindre, men sonen matade dem med geléhallon och så hade vi inga fiskar mer. Han kan väl ha varit 5 - 6 år då. Det har varit jätteroligt med marsvinsutställningar, råttagilitytävlingar och smådjursträffar men nu skulle det vara slut. Nu har vi Sture 3½ och lilla Siv som är ett halvår och inga fler!

Trodde jag... I tisdags blev vi med guldfiskar, det var moffe som tröttnat och vad gör man? Det var bara att traska iväg till Akvarie-Nisse och skaffa växter och svindyra akvarielampor m.m. Risken att sonen skulle mata dem med olämplig kost bedömdes som relativt liten - han har fyllt 16 nu.

Ikväll var dottern i stallet. Där fanns två små kattungar, en pigg o kry och en som inte verkade må något vidare. Mamman har tappat intresset och det har varit minusgrader några nätter nu. Den lilla stackaren låg i en pälsmössa och var alldeles kall. Prognosen bedömde vi som ganska dålig.
Till saken hör att jag inte riktigt tål katter, måste tvätta händerna direkt när jag gosat, inte röra ögonen när jag klappat katt etc. Vi ska INTE ha katt!

Vad gör man då med en 6 veckor gammal underbart söt men nedkyld och avmagrad kattunge? Jo, man lägger givetvis pälsmössan med innehåll på lampan till akvariet - där är ju varmt o skönt. Vilken kattkuvös! Varför har man inte kamera just då? Efter någon timma fick jag i den lite mjölk med druvsocker och vitaminer medelst pipett. Mera sömn i kattkuvösen. När jag sedan ytterligare någon timma senare kom hem efter promenad med hundarna var det dags för mera supermjölk och - VIPS - liten kattunge promenerade omkring på köksbordet!

Nu sover den lilla i sin pälsmössa mellan två PET-flaskor med varmvatten i en flyttkartong. Återstår att se i morgon hur den mår. Ska försöka fixa bild också.

  • Comments(0)//blogg.fallerej.se/#post29