dyslexi   fallerejblogg

dyslexi fallerejblogg

Gunillas åsikter

- Välkommen!

Vem är hon?

PersonligtPosted by Gunilla Wednesday, January 31 2007 21:04:11

Vem är då kvinnan på de förskräckliga bilderna?

Jag är 39 år och har två barn, en pojke och en flicka. Dottern är 12 år och är som vilken tjej som helst i den åldern - fast "goare" förstås. Sonen fyller snart 14 och han är en underbar grabb som dock har en del problem. Han har ADHD - på gott och ont, men medicinerar sedan ett par år tillbaka med väldigt gott resultat. Han är idag en gladare pojke som har mycket lättare att koncentrera sig i skolan än tidigare. Dock har han tyvärr även grava läs- och skrivsvårigheter som gör hans liv lite svårare än andras.

Vi har i likhet med andra föräldrar som har barn med funktionshinder gått igenom allt från våldsamma aggressionsanfall, rymningar, assistenter på dagis, oförstående skolpersonal, fleråriga väntetider på BUP, tonvis med brev, blanketter, frågeformulär och allt det där. Mycket har vi kommit till rätta med, men mycket återstår. Efter många och intensiva möten med skolan hade vi en underbar specialpedagog som tillvaratog sonens intressen och vi hade mycket bra kontakt och kommunikation. Men...det var i F-5-skolan det! Nu går han på högstadiet och vi är tillbaka på ruta ett igen, känns det som.

Tillbaka till mig då. I en familj där både min far och syster är lärare, har jag rollen som svarta fåret, där jag engagerat mig i pedagogiska frågor ur ett föräldraperspektiv. De flesta föräldrar till barn med någon form av funktionshinder eller andra problem önskar inget hellre än att kunna hjälpa sina barn. Stödet från skolan till föräldrarna är ofta bristfälligt eller obefintligt. Inte sällan blir man som förälder klappad på huvudet och försäkrad om att vad gäller deras barns kunskapsinhämtande, så vet minsann pedagogerna bäst, det behöver man som förälder då rakt inte lägga sig i. Skulle man då som förälder ha synpunkter eller vidhålla sin önskan att hjälpa sina barn i hemmet, uppfattas man inte sällan som ett hot mot den enskilde läraren. Sanningen är ju tyvärr den, att vissa barn behöver träna mer än andra och den stora utmaningen ligger i att motivera barnet för det. Träning även hemma kräver engagemang, tid och lämpliga konkreta metoder - det är detta som är min stora drivkraft.

Under ett antal år har jag nu arbetat med att sammanställa materialet till "En Kvart Om Dagen" - böckerna. De tre första är klara och den fjärde är ganska långt kommen. Det kommer sammanlagt att bli sex böcker i den serien. Jag håller även på att testa ett litet minilexikon för stavning av sj-ljudet bland annat.

Som person är jag överhuvudtaget väldigt engagerad och energisk. jag kan kläcka hur många idéer som helst och går verkligen in för det jag håller på med, vare sig det gäller katalogproduktion, försäljning eller idella åtaganden. Ibland måste jag dock bromsa och inse att tiden inte räcker till, och ibland måste jag stanna upp för att sålla och rensa bland alla idéer.

  • Comments(0)//blogg.fallerej.se/#post2